Verslag van het Warandeloop weekend 2021

Warandeloop Tilburg: een terugblik

De 62e editie van de Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe vond dit weekend, onder strenge restricties, op 27 en 28 november plaats in de Oude Warande/Stadsbos013.
Zonder publiek, met QR-code en met heel veel deelnemers op de zoveel verschillende onderdelen, wat de Warandeloop Tilburg zo inclusief maakt.
De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde editie.

Bas van der Goor Stichting
Het startschot op zaterdag voor de wandelaars en nordic walking lopers werd door niemand minder gegeven dan Bas van der Goor, oud-volleyballer en oprichter van de Bas van der Goor Foundation. De Warandeloop Tilburg maakte deel uit van de eventkalender van dit goede doel om mensen met diabetes in beweging te krijgen.

Meer op zaterdag
Zoals gebruikelijk gingen na de wandelaars de G-atleten voor het eremetaal. In een prikkelvrije omgeving is hard gelopen voor een podiumplek. Met het juichen van de begeleiders werd het publiek niet eens gemist.
De ledenvereniging Thebe Extra recreantenrun van 5 en 10 km startte in de ochtend onder een waterig zonnetje als publiek, waarna de pupillen meisjes en jongens C-B-A hun kunnen toonden.
Aansluitend gingen de eerste NK onderdelen van start voor de meisjes en jongens junioren D en C om vervolgens af te sluiten met de estafette onderdelen voor pupillen BC en A en junioren.
De masteronderdelen óók voor het NK in leeftijdscategoriën van 35-39 tot 70+ sloten de officiële rij van NK onderdelen op zaterdag.
Hierna mochten de recreanten zich nog verbijten bij de Regio13 Cross op het officiële crosscircuit.

Kinderstad BSO scholierencross
Op zondagochtend in alle vroegte gingen honderden scholieren door het bos voor de Kinderstad BSO scholierencross. Groep 1 en 2 samen met één ouder/begeleider. Vanaf groep 3 moesten ze stoer zelf door de modder crossen. Dit leverde mooie plaatjes.

NK Cross op zondag
De junioren meisjes en jongens B (onder 18) en A (onder 20) beten het spits af bij de NK titels die op zondag te verdelen waren. Wanneer je niet als eerste finishte was het tóch mogelijk met het Nederlands eremetaal aan de haal te gaan omdat hier natuurlijk ook een Europees deelnemersveld aanwezig was. Ook waren hier de tickets te verdienen voor het EK Cross dat op 12 december a.s. in Dublin plaatsvindt.
Inmiddels regende het in Stadsbos013 en werd het des te modderiger voor de Doubdle korte cross mannen en vrouwen.

Harde strijd bij het crossgala mannen
Met een neuslengte voorsprong wist Jonas Raess uit Zwitserland de overwinning bij de Warandeloop af te dwingen van Mike Foppen, de winnaar van 2019.
Mike mag zich met deze tweede plek wél winnaar van het NK Cross noemen en is daarmee alvast zeker van een ticket naar Dublin.
Achter deze twee mannen wist Tom Hendrikse (NL) zich als derde op het podium te plaatsen. Daarna volgenden Magnus Tuv Myhre (NO), Tom Erling Kårbø (NO), Bas van Hooren (NL) en Yannick Michiels (B) over de streep.

Leed bij het vrouwen crossgala
Overtuigend wist Meraf Bahta (ZWE) het crossgala bij de vrouwen op haar naam te plaatsen. In haar kielzog mocht Jip Vastenburg (NL) als tweede eindigen met daarmee de Nederlandse titel op haar naam. Silke Jonkerman (NL) kaapte de bronzen medaille bij het crossgala en daarmee de zilveren voor het NK. De daaropvolgende snelste dames waren respectievelijk Ineke van Koldam (NL) die wel brons voor het NK binnenhaalde, Diane van Es (NL), Mary Mulhare (IRL) en Marcella Herzog (NL).
Favorieten Julia van Velthoven en Jill Holterman bereikten de finish niet vanwege blessureleed.

Taxperience Businessrun
De dag werd afgesloten met de Taxperience Businessrun waar bedrijven uit en rondom Tilburg de strijd met elkaar aangingen. Naast de inmiddels bekende grote groep deelnemers vanuit Tilburg University, was hoofdsponsor Capi Europe meer dan ruim vertegenwoordigd, met naar inschatting meer dan de halve personeelsbezetting.

Afsluiting
Voor diegenen die niet op zaterdag een recreatief rondje van 5 km konden lopen, was er op zondag als laatste onderdeel de mogelijkheid om dat alsnog te doen.
Het was nog gezellig met alle lopers die een frietje en een pilsje pakten, tot om 5 uur ’s middags de stekker eruit ging.
De organisatie van de Warandeloop Tilburg is blij en trots dat het gelukt is om passend bij de maatregelen een fantastisch evenement neer te zetten.

Previous PostNext Post