0

De Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe heeft een meer dan succesvolle 64ste editie beleefd.

Via het Youtube kanaal is het programma op zondag van de Cross Country Series ( U18 tm senioren ) terug te kijken.

Atletiekunie Kanaal -> Warandeloop – YouTube

Daarnaast heeft European Athletics beide gala lange cross, en U20, wedstrijden via haar kanalen uitgezonden.

Link naar persverslag European Athletics

Persverslag Nederland

Dubbele scandinavische overwinning op crossgala Warandeloop Tilburg

De 64e editie van de Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe vond dit weekend plaats in de Oude Warande/Stadsbos013.

Op zondag 26 november barstte de strijd los om de laatste tickets voor het EK Cross in Brussel op 10 december a.s.

De winnaars van het galacross bij de mannen en vrouwen zijn respectievelijk Senay Fissehatsion (NR) en Sarah Lahti (SWE).

Harde strijd bij mannen

Daar waar Tom Hendrikse (NED) bij aanvang de koppositie innam, moest hij deze al snel afstaan aan zijn Europese medestrijders. Ilias Fifa (ESP), Thomas Vanoppen (BEL) en Senay Fissahatsion (NOR) wisselden van plaats, waar Senay uiteindelijk met de zege er vandoor ging.

Filmon Tesfu werd eerste Nederlander na het Europese podiumtrio, met Noah Schutte (NED) en Tom Hendrikse (NED) in zijn kielzog.

Bij de mannen onder 23 was de eerste plaats gereserveerd voor Jesse Fokkenrood, de tweede en derde plaats voor respectievelijk Abdirahman Mohamed en Jonatan Venema.

Wederom overwinning door Sarah Lahti

Meer dan overtuigend won Sarah Lahti (SWE) het crossgala bij de vrouwen. Meteen in de eerste ronde nam zij een voorsprong van zo’n 20 seconden die zij niet meer afstond.

De strijd achter Lahti was heftig. Het leek erop dat het volledige podium internationaal zou worden bemand. Uiteindelijk wist Merel van der Marel (NED) de Nederlandse eer te verdedigen met een bronzen plaats, achter Jana Van Lent (BEL) die de zilveren plek voor haar rekening nam.

De vrouwen onder 23 verdeelden de podiumplaatsen met als eerste Nathalie Blomqvist (FIN), de tweede plek was voor de Nederlandse Emmy van den Berg (NED) en de Belgische Julie Voet (BEL) veroverde de laatste podiumplek.

Supersnelle Korte Cross

Met het inkorten van de Korte Cross naar 1875 meter waren de verwachtingen hoog gespannen waar het de snelheid van dit onderdeel betrof.

Uiteindelijk mocht Bram Anderiessen de hoogste plek op het podium innemen met Kevin Viezee en Nick Marsman op de tweede en derde plek.

Bij de vrouwen mocht Jetske van Kampen de eerste plek prolongeren, de tweede en derde plek werden respectievelijk ingenomen door Lana Ryckaert en Dagmar Smid.