Onderscheidingen Warandeloop 2019

0

Onderscheidingen tijdens Warandeloop Tilburg 2019

Na vele tientallen jaren als organisator nam Frans Heffels afscheid als bestuurslid van de Warandeloop Tilburg. Zijn langdurige bijdragen als aanjager, atletenwerver en speaker zijn in grote mate bepalend geweest voor de ontwikkeling van de Warandeloop tot het vooraanstaande Nederlandse atletiekevenement dat het nu is.

Het is ook mede dankzij de ambities en inspanningen van Frans dat Tilburg enkele keren de NK cross en zelfs tweemaal het Europees Kampioenschap cross toebedeeld kreeg. Wegens al zijn bijdragen kreeg Frans Heffels de zilveren ere-legpenning van de gemeente Tilburg uit handen van loco-burgemeester Rolph Dols. Frans toonde zich vereerd met de huldeblijken, en dankbaar richting zijn familie.

Onderscheidingen organisatie EK Cross Tilburg 2018 .

Tenslotte had de Nederlandse Atletiekunie nog twee onderscheidingen in petto.

De Tilburgse organisatie van de succesvolle EK cross 2018, in de persoon van Cees van Loon, kreeg een fraai sculptuur genaamd De Loper dat staat voor het predikaat “innovatief in de loopsport”.

Bart Vennix, al lange tijd onvermoeibaar meeting manager van de Warandeloop, ontving de zilveren speld “lid van verdienste” van de Atletiekunie. Het is goed te zien dat degenen die de kar trekken en daarmee mooie dingen tot stand brengen hiervoor gewaardeerd worden.