Organisatie – Contact

Organisatie Warandeloop Tilburg

De Warandeloop Tilburg

De Warandeloop Tilburg is een driedaags hardloopevenement in Tilburg dat traditiegetrouw in het weekend van de vierde zondag van november plaatsvindt. Plaats van handeling is de Oude Warande (Stadsbos 013) te Tilburg.
Het aantal deelnemers ligt jaarlijks rond de 6.000 deelnemers en ruim 6.500 toeschouwers verdeeld over drie dagen. De Warandeloop Tilburg kent tal van uiteenlopende onderdelen zoals galawedstrijden met een deelname van de Europese top, de Warande by Night, scholierenlopen, een G-loop, wandeltochten, trimlopen over 5 en 10 kilometer en een businessrun.

De Warandeloop Tilburg vindt zijn oorsprong in 1956 en is in de loop der jaren uitgegroeid van een cross/trimloop met een regionaal karakter tot een driedaags topevenement met internationale allure. De Warandeloop Tilburg heeft als enige in Nederland de zogeheten status van Cross Permit Meeting, toegekend door de Europese Atletiekbond EA.
De Warandeloop Tilburg wordt met medewerking van Atletiek Vereniging Attila georganiseerd door de Stichting Internationale Warandeloop. Tijdens de weken vlak voor en tijdens het evenement zijn er om en nabij 250 toegewijde vrijwilligers die al jarenlang bijdragen aan het welslagen van de Warandeloop.
Daarnaast worden het Middelbaar- & Hoger Beroepsonderwijs en Tilburg University nauw betrokken bij het evenement. Met de officiële status van 013 evenement waarborgt de Warandeloop een sterke band met de stad Tilburg.

Organisatie structuur

De Warandeloop is een stichting welke ingeschreven is bij de kamer van koophandel (41096149).
De stichting heeft een bestuur met daaronder coördinatoren en vrijwilligers.

Bestuurssamenstelling

  • Frans Bonants – voorzitter
  • Bart Vennix – vice voorzitter
  • Mieke Henderson – secretaris
  • Ingrid Meijs – pers/communicatie

Het bestuur kun je bereiken via [email protected]

 

Specifieke vragen

Heb je een specifieke vraag die niet bij veelgestelde vragen staat ?

Stuur dan een mail naar:

Algemene informatie

[email protected]

Inschrijven

[email protected]

Genodigde atleten

[email protected]

Pers

[email protected]

Businessrun

[email protected]

Warande by Night

[email protected]

Scholieren

[email protected]