AU jeugd estafettes zaterdag

Programma: zaterdag 25 november 2023 Atletiekunie jeugd cross estafettes

Op zaterdag 25 november kun je deelnemen aan de Aletiekunie estafette crosswedstrijden voor jeugd van de Warandeloop Tilburg. De crossestafette is bedoeld om in verenigingsverband samen op te trekken en samen een prestatie neer te zetten.

De wedstrijd gaat over 4 x 560 meter. Er wordt gebruik gemaakt van de oranje ronde van het jeugdparkoers.

Start, wisselen en finish :

De start is op de normale startlijn, de atleten krijgen een estafettestokje mee.
De atleten lopen de kleine oranje ronde van 560 meter; gaan vlak voor de finish linksaf, waar zich het wisselvak bevindt. De laatste atleet loopt rechtdoor over de finishlijn.

Inschrijven en inschrijfgeld :

Per start worden er maximaal 20 teams toegelaten. Ca. 2 weken vooraf wordt beoordeeld of dit aantal overschreden is. De organisatie houdt zich het recht voor bij inschrijving van meer dan 20 teams in een categorie een selectie toe te passen. Indien een ploeg afgewezen wordt zullen we dat kenbaar maken middels een email aan het inschrijfsecretariaat.

Er is geen na-inschrijving mogelijk voor de crossestafette.

Bij de inschrijving geeft u alleen de NAAM van het TEAM en de CATEGORIE en VERENIGINGSNAAM op. Inschrijving via internet kan dus bijvoorbeeld een trainer of ouder verzorgen. Deze betaalt ook het inschrijfgeld.
Bij inschrijving hoeft men dus alleen de gevraagde gegevens op te geven en niet de namen van de deelnemers.

Degene die de inschrijving verzorgd moet bij aanmelding de geboortedatum van één van de deelnemers gebruiken zodat het systeem kan controleren of de aanmelding in de juiste categorie geplaatst wordt !!

Reglement Estafettes :

  • Een team moet bestaan uit vier deelnemers; het is niet toegestaan dat één atleet meerdere keren loopt.
  • De teamsamenstelling (aantal meisjes / jongens) en de volgorde van lopen mag zelf worden bepaald (ze moeten wel tot de categorie, of jongere categorie, horen waarin gelopen wordt).
  • Het is toegestaan om vier B-pupillen bij de BC estafette op te stellen.
  • Er wordt bij voorkeur in clubtenue gelopen. Een ander tenue wordt toegestaan mits alle deelnemers in een gelijkwaardig herkenbaar tenue lopen.
  • De eerste loper stelt zich op achter de startlijn, de tweede lopers bevinden zich al in het wisselvak; na het wisselen stellen de derde lopers zich op, etc.
  • Op het wisselpunt MOET gewisseld worden. Dit is verplicht. Wisselen moet gebeuren in het wisselvak.
  • De laatste loper, die gaat finishen, is verplicht met een door de organisatie verstrekt startnummer met chip te lopen. Dit is niet de chip/startnummer waarmee deze loper de individuele wedstrijd gelopen heeft. Zonder dit startnummer volgt geen goede registratie.
  • De crossestafette is een officiële wedstrijd; de scheidsrechter heeft het recht om waarschuwingen uit te delen of ploegen te diskwalificeren

Prijsuitreiking :

De prijsuitreiking is binnen in de bezoekerstent gepland, zie tijdschema…. 

Inschrijven :

Via deze link kom je op de inschrijfpagina… 

Laat een reactie achter