Internationale Crossgala's, Lotto Crosscircuit & Brabant Nations Cup

De Internationale Crossgala's maken deel uit van het Lotto Crosscircuit en de Brabant Nations Cup. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot deze onderdelen.

Afstanden en starttijden

Bekijk hieronder het tijdschema van onderdelen die deel uitmaken van het Lotto Crosscircuit. Ook de CD Junioren behoren hiertoe, maar zij lopen op zaterdag. Bekijk hier alle informatie voor CD Junioren en Pupillen. 

Klik hier voor een vergrote versie van de tabel.

Aansluitend op ieder onderdeel vindt op het buitenpodium de prijsuitreiking plaats.

Als je deelneemt aan de Loket.nl Warandeloop ontvang je na afloop altijd een leuke herinnering.

Verzorging en EHBO zijn aanwezig in de omkleedtenten.

Parkoers

Bekijk onderstaand de plattegronden van de verschillende parkoersen.

Groene ronde - 560 meter

Rode ronde - 1355 meter

Gele ronde - 1875 meter

Inschrijven

Inschrijven met korting kan tot en met 4 november 2016, de voor-inschrijving loopt dan nog van 5 tot en met 18 november. Na-inschrijving is bij dit onderdeel niet mogelijk voor de gala's van mannen en vrouwen.

Bekijk alle informatie over inschrijven op de inschrijfpagina.

Deelname aan de Crossgala's geschiedt enkel op uitnodiging. Denkt u in aanmerking te komen voor het Gala? Neem dan contact op met de organisatie via gala@warandeloop.nl

Voorwaarden / reglement

Bekijk hier de regels die van toepassing zijn tijdens de Crossgala's.

Meer informatie

De Atletiekunie is volop bezig haar crossbeleid verder te ontwikkelen. Crossen is zeer belangrijk om het loopniveau, met name van de midden-lange afstand, te verhogen: het verbetert je coördinatie, versterkt je enkels en beenspieren en je leert langs een natuurlijke weg te variëren in paslengte. Verder kan door te crossen het aërobe uithoudingsvermogen verbeterd worden, maar ook krachtsnelheid en krachtuithoudingsvermogen.

Via de site van de Atletiekunie is meer te lezen over het Lotto Crosscircuit.

Brabant Nations Cup

Achtergrond

Sinds een aantal jaren wordt er, tijdens de Loket.nl Warandeloop in Tilburg, een landenwedstrijd georganiseerd. Rond de 200 atleten vanuit onder andere Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Ierland, Zweden, Denemarken, Polen, Moldavië en Oekraïne, nemen deel aan deze landenwedstrijd. Door de Cross Country Six Nations Cup toe te voegen brengen we deze landenwedstrijd naar een hoger niveau. Wij geloven er in dat Cross Country aantrekkelijker gemaakt kan worden voor atleten. Op deze pagina vind u meer informatie over de Brabant 6 Nations Cup (B6NC), waarbij Brabant staat voor de naam van de provincie, waarin de Nations Cup gehouden wordt.

Legale documenten

Gelijk aan deelname aan de Loket.nl Warandeloop, kunnen ook tijdens de B6NC alleen Europese landen deelnemen. Atleten met een Europees paspoort of een Europese verblijfsvergunning kunnen deel uit maken van een landenteam. Bijvoorbeeld, in het Belgische team kunnen alleen atleten deelnemen met een Belgisch paspoort of een Belgische verblijfsvergunning.

Categorieën

In de B6NC worden 4 competities gehouden: (1) Gala Mannen (inclusief Onder-23), (2) Gala Vrouwen (inclusief Onder-23), (3) Junioren Jongens en (4) Junioren Meisjes. De eerste drie atleten per categorie tellen mee in de uitlag van de landenteams (ongeacht onder welke trainer/coach de atleet rent).

Teamgrootte

De grootte van het team is nagenoeg onbeperkt. Alle atleten van een bepaald land rennen voor dat land, maar alleen de beste drie atleten doen mee voor de winst.

Prijzen

Prijzengeld wordt betaald aan het winnende team in iedere categorie. Het winnende team in de Gala’s voor Mannen en Vrouwen ontvangt prijzengeld ter waarde van €1200 (€400 voor elke atleet van het desbetreffende land). Dit prijzengeld wordt bovenop de individuele prijzen uitgekeerd, die de atleten tijdens de Loket.nl Warandeloop hebben gewonnen. De betaling wordt via bank gedaan in de 2 weken na de Loket.nl Warandeloop.nl.

Start- en reiskostenvergoedingen

Mogelijke startvergoedingen en compensatie van de reiskosten zijn niet verwant aan de teams. Deze vergoedingen wordt op individueel niveau bepaald via de nationale coach of de teammanager.

Belangrijk om te weten is dat de deelname aan de B6NC geen vervanging is voor de individuele competities van de Loket.nl Warandeloop. Alle atleten zullen allereerst in de individuele ranglijst worden geplaatst en de hiervoor geldende prijzen worden uitgereikt. Deze worden niet vervangen door de teamprijzen. De B6NC is een extra competitie, bovenop de individuele competitie in de bovengenoemde categorieën.

Direct inschrijven kan via onderstaande link!

Inschrijven